Mad

“Uden dig – ingen mindre mig”

10. november 2016

Her kommer en sej og ærlig fortælling om en af mine klienters seje vægttabskamp, hvor hun netop har smidt 30 kilo! Denne seje pige har jeg gået på et grundforløb med for 5 år tilbage, hvor vi ironisk nok først begyndte at tale sammen i slutningen, da vi var 5 piger fra holdet, som bestemte os for at bevare kontakten. Nu ses vi ca. halvårligt og indhenter sladder fra alle 5s liv. Jeg så på de sociale medier, at hun begyndte at tænke på at tabe sig, men hvordan siger man til en i sit netværk, at man kan hjælpe? Den er svær! Især når det ikke er en af sine aller nærmeste! Men jeg blev enig med mig selv om, at jeg henvendte mig sødt ud fra de opslag, som hun lavede på sociale medier! Hun ”hoppede på krogen”, og jeg er den dag i dag mega stolt af hende!

Jeg skulle faktisk havde hende med op at køre sidste weekend til vores tøsesammenkomst, og da vi som nævnt ikke ser hinanden personligt ret ofte, så var jeg faktisk lige ved at køre forbi hende, da jeg ikke tænkte, at størrelsen passede! Men jo jo, hun har bare smidt de kilo langt væk, og har givet hende et helt nyt frisk ansigt og muligheden for at købe tøj i samme butikker, som vi andre! Fik jeg sagt, at jeg er stolt over hendes rejse?

Hun skriver ofte ”uden dig, ingen mindre mig” i hendes evalueringsmails, hvilket gør mig rigtig glad! Det er det jeg elsker ved faget som kostvejleder og sundhedscoach! Men vi ved jo alle, at det er hende, som gør det hårde arbejde!

 

Her kommer hendes egne ord på rejsen:

Helt helt tilbage til februar 2015 fik jeg første besked fra Anne-Mette(AM) ang. træning, kost og hvor hun foreslog, at jeg lavede min Instagramprofil om til en profil, hvor folk kunne følge min kamp mod kiloene, som et ekstra skub.. Hm, det var jeg nok lidt modstander af, synes der var begyndt at komme mange af sådanne sider. Jeg spurgte hende om prisen på kostplan, men jeg smed bagefter kortet, at det havde jeg nok ikke lige råd til… (note til mig selv – jeg skulle nok være startet allerede der)

AM kørte en konkurrence på Instagram i december 2015 om en plads på hendes januar bootcamp. Jeg tænkte; den plads nupper jeg da… men desværre, pladsen blev tilsidesat til en anden. 🙁 Men jeg var heldig! AM kontaktede mig igen og skrev, om jeg ikke kunne tænke mig en plads, hun ville nemlig rigtig gerne have mig med, igen var jeg sådan lidt ” Øhm, ja har jeg nu også penge til det?” Men hun pressede på, og jeg overgav mig!

Det hele startede d. 4. januar 2015! Ingen badevægt, ikke meget træningstøj og alt for meget jul og nytår. Men nu skulle det være! Jeg blev tilføjet til en Facebook gruppe, som bestod af 12 andre seje kvinder!  Vi delte en masse fra vores hverdag; vægt, mad opskrifter, gode stunder, knap så gode stunder, træningsbilleder osv.

Det var en kanon motivation, og de var nogle dejlige sparringspartner! Kæmpe High-five til dem!

Det skal lige siges, at første dag mht aftensmaden tænkte jeg; “må jeg kun gå sådan et lille stykke lasagne” : -( Men mæt det blev jeg!

Januar bootcampen varede 8 uger, men jeg følte mig ikke helt klar til at komme ud på egen hånd, så jeg valgte at købe forlængelse på 8 uger mere! Og i min 15’ende uge rammer jeg minus 20 kg. Det var så vildt! Jeg fejrede det med et par nye træningssko fra Nike og en tur i Gaden med 2 veninder, hvor vi skulle drikke os til ridder på guldhornene (Det indebærer at drikke 5 L øl/cider). Her skal det så siges, at alkoholen næsten havde været lagt på hylden siden nytårsaften. Da jeg vejede mig mandagen efter, havde det kostet mig 2,2 kg! JEG HAVDE TAGET 2,2 KG PÅ!? På en weekend 😮 Jeg havde en lang samtale med AM omkring alkohol osv. Ikke nok med de 2,2 kg., men hele mit energiniveau var sat laaangt tilbage. Her mødte jeg min første virkelig modstand! Det tog forfærdelig lang tid at komme på den anden side igen! Det var en ren nedtur! Vægten steg og faldt og steg, først sidst i maj begynder der at ske noget igen!

Jeg besluttede mig for at springe kanevallet over af flere grunder – underligt? Ja! men helt sikkert en beslutning jeg i dag sætter pris på!

Før de i alt 16 uger ved AM slutter, ser jeg, at hun kører 30% på forløb for tidligere klienter. Jyde som man er, så tænker jeg lige “Den nupper jeg, også hører jeg hende da lige, om vi kan tage den efter sommerferien”

Snu som AM er, så foreslår hun mig lige, at hun regner på, hvad det ville koste mig at fortsætte ved hende året ud! Hun kommer med en pris, der lige passer mig og jeg fortsætter resten af 2016 + 2017 også ved hende! Hvilket jeg sætter stor pris på!

img_0547

Gennem mit forløb har jeg udviklet mig meget mentalt! Hvis jeg ved, at jeg har en dårlig uge, og der har været lidt for meget mad og lidt for lidt træning, så resultere det i, at vægten siger plus frem for minus. Jeg har gennem mit forløb lært at acceptere det og ikke lade det påvirke mig psykisk! For mig betyder det mere end, at vægten går ned! Hvis ikke jeg havde haft AM som coach, havde jeg med garanti opgivet!

Det er også helt okay at gå på cafe og bestille en lækker salat 😛 – frem for burger med pommes Den første gang min ”nej-tak-hjerne” kom på prøve, var i min første uge, hvor min studiegruppe foreslog en tur på MacD. Men jeg modstod fristelserne, og de accepterede det! 😀

Dog arbejder jeg stadigvæk med at modstå de mange fristelser, som er rundt om. Specielt dem der er, når man er i sociale komsammener F.eks. cafeburger og pommes 😛

Jeg har lært, at en sundere livsstil kræver forberedelse, forberedelse og mere forberedelse! Samtidig har jeg også mærket, hvad sund kost gør ved mit energiniveau!

En dag med for lidt søvn og ingen forberedelse.. ender i en masse usunde valg! Og man bliver bare mere træt.. Så note: Husk altid at have skrællet gulerødder i køleskabet – gerne skåret i stænger, så de lige er til at hapse 😛

Rosen fra nære, bekendte og ikke mindst fremmede er noget, som virkelig hjælper på motivationen. Det er desværre sådan, at vi oftest ikke kommenterer, hvis folk har tabt sig. Nej vi ligger faktisk mere mærke til, hvis folk har taget på! Jeg kender det desværre fra mig selv af :- ( Det er virkelig noget, vi skal blive bedre til! En sen aften midt i min træning og fuld skrald for musikken i ørene, siger en kvinde til mig I FW, om jeg lige havde tid et øjeblik. Jeg siger selvfølgelig ja? Hvortil hun svare: “Jeg ville bare lige fortælle dig, at jeg synes du er mega sej, sådan at træne – også endda alene” – WOW, kæmpe stor tak til hende for den dejlige snak vi efterfølgende have og ikke mindst tak for de rosende ord!

Det er jo sådan, at jeg have en træningsbody i starten af perioden, faktisk min bedste veninde, som også virkelig har været en støtte. Nogle gange er det bare lettere, hvis man lige har en, som lige giver det sidste skub med træningen! Desuden er hun fantastisk til at presse mig mens vi træner! Men sidst i maj, stod hun og skulle i udenlandspraktik, helt nede i Afrika, i et helt halvt år. Jeg siger til hendes mor i lufthavnen ” Ja, nu må vi se om jeg får taget mig sammen til at træne alene” Hendes mor siger så ”Selvfølgelig kan du det, bare vent og se, når hun kommer hjem fra Afrika, så kan hun sikkert ikke kende dig!” – HØRT! Og sørme ja, træning er der blevet til både alene og sammen med andre. Jeg er nemlig så heldig at jeg har haft flere veninder, som har været utrolig støttende og friske på træning! Det er bare så super med sådanne veninder!

D. 31/10 siger vægten minus 30,8 kg. DET ER SÅ FUCKING CRAZY! Jeg måtte skrive en såkaldt tudemail til AM! Men en god tudemail! Jeg var så overvældet over alt den ros, jeg fik fra folk, tætte og mindre tætte personer, alle med hver deres fantastiske ord, som får mig til at vokse lidt højere og virkelig booste min motivation! Det krævede altså nogle nye bukser! Og Wupti ned i byen og ind for at prøve! Hov?! Var jeg lige gået fra en str.52 til str. 46? Nøøøj, hvor lækkert og sikke en optur!

Gennem hele forløbet har jeg haft en meget støttende kæreste! Nogle gange er det, for mig, lidt lettere hvis der lige er en som også er der til at sige nej!

Et af de spørgsmål jeg ofte møde er “jamen spiser han så det samme som dig”?

Svaret må være ja! Dog vejer han ikke maden og heldigvis er han ikke kræsen!

Don’t think about it – just do it!

img_0535
(Vi lader billederne tale for sig selv)

Relaterede indlæg