Mad

Sundhedsforbedret kanelsneglekage

1. november 2016

Så er det tid til endnu en sundhedsforbedret klasssiker i bage/kage kategorien her på bloggen igen! Dette er ikke en af de hurtigste kager at lave, så den lever virkelig op til dens navn; kanelSNEGLEkage🐌 Det er ikke selve forberedelse, som tager tid! Men mest af alt hviletiden!😊

Ingredienser til dejen:

  • 1 dl lunken vand
  • 25 gram gær
  • 2 dl kokosmælk (sørg for at få det “fede” med
  • 1 spsk økologisk rapsolie
  • 1 tsk salt
  • 4 dl økologisk hvedemel
  • 3 dl økologisk rugmel
  • 1 dl økologisk finvalsede havregryn

Ingredienser til fyld:

  • 200 gram stenfri dadler
  • 1/2 dl vand
  • 1 spsk økologisk rapsolie
  • 1 spsk ægte kanel
  • 1 tsk kardemomme

Glasur:

  • Sukrin melis
  • Vand

img_0411

Fremgangsmåde:

  1. Gæren smuldres og opløses i vandet
  2. Tilsæt resten af ingredienserne til dejen
  3. Ælt godt sammen til du har en god luftig og fast bolle
  4. Lad bollen hvile i en skål med viskestykke over i 1,5 time
  5. Imens blend dadlerne mm – så er fyldet klar.
  6. Når dejen har hvilet; rul den flad i en firkant med en dejruller
  7. Smør fyldet på og rul på den led så pølsen bliver længst. Klem den fast
  8. Skær den i skiver på 1,5-2 cm
  9. Sammensæt i springform som man ser kagen på billedet
  10. Lad kagen yderligere hæve i 20 minutter. Imens startes oven: 200 graders varmluft.
  11. Pensel med pasteuriseret æg
  12. Derefter sættes kagen i ovnen i 20 minutter
  13. Når kagen er færdigbagt og kølet lidt af. Lav glasur på Sukrin melis og vand – smør på.

img_0410

Velbekomme – og husk at jeg bliver glad for at se mine kager blive tagget med #amfalch 🍏

AM_Logo1@x2

Relaterede indlæg