Mad

Sundhedsforbedret cookies

20. april 2016

Jeg fik for et par uger tilbage de mest lækre cookies hjemme ved en kammerat, hvorpå jeg fik opskriften! Jeg satte mig derfor i dag for, at jeg skulle prøve at efterligne denne opskrift, hvor ernæringsforholdet ligger lidt mere positivt! Ved min sundhedsforbedring ryger disse cookies 140 kalorier ned pr 100 g., hvilket er en ret god besparring. Mine cookies er lidt blødere end den almen type, men det er måske bare et spørgsmål om, at de skulle have haft lidt længere i ovnen 😉

Her er den orginale opskift:

almen opskrift

Her er den sundhedsforbedret udgave, som jeg prøvede mig med:

sundhedsforbedret opskrift

Fremgangsmåde:

  1. I en skål piskes sukrin, sukrin gold og smør sammen. Æg tilsættes når massen er ensformet.
  2. I en anden skål kommes mandelmel, fiberfin, bagepulver, salt og vaniljesukker.
  3. Blandingen med det tørre blandes i lidt efter lidt i den første skål. Piskes med elpisker.
  4. Vend til sidst chokoladen i dejen og lad den hvile i køleskabet minimum en time.
  5. Kommes på bageplade og i ovnen på 170 grader i 20 minutter. (Den orginale sagde 15 minutter, men der føles dejen ikke nok endnu)

IMG_3121

Velbekomme 🙂

Relaterede indlæg