Mad

Sund dadel brownie

7. oktober 2016

Jeg har i dag besøg af søde Mette, som er i praktik for en dag. Vi har sammen eksperimenteret med at lave en sund dadel brownie, som i den grad er en svampet chokoladedrøm. 
Er du til kraftig chokoladesmag og brune chokoladetænder, da den er så svampet, så skal du klart prøve denne sag!

dadelbrowniemette
Mette viser vores fine kage 🙂

Opskrift på selve brownien:

  • 400 g stenfrie dadler (de friske som stavblendes)
  • 200 g. hakket mandler
  • 6 spsk ren kakaopulver
  • 2,5 dl appelsin/abrikos saft
  • 3 æg
  • 1 dl kokosmel
  • 3 spsk kokosolie
  • 1/2 tsk vaniljepulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk bagepulver

Topping-glassur:

  • 2 spsk kokosolie
  • 2 spsk kakaopulver
  • 2 tsk sukrinmelis
  • 1 spsk ahornsirup
  • 1 spsk appelsin/abrikos saft
  • 1/2 tsk vaniljepulver

Ekstra pynt:

  • Mad guld glimmer  (kommes på før glassuren størkner)
  • Friske hindbær

Fremgangsmåde:

  • Mega simpelt skal alt bare blandes sammen, man skal bare huske at fjerne sten fra dadlerne først, samt stavblende dem før resten kommes i.
  • Bages i foropvarmet almen ovn i 30 minutter på 180 grader.
  • Glassuren tilberedes i gryde, så kokosolien kan smelte og imens gryden stadig er på blusset kommes resten i, så det smelter sammen.

dadelbrownie

Velbekomme 🙂

Relaterede indlæg