Mad

Rugbrødsboller uden rugmel

5. august 2017

Efter min nye fødevareallergi med rugmel, så må jeg jo være kreativ i mit forsøg på at lave alternativer til rugbrød. Jeg har kigget meget rundt på andres blog og afprøvet en del af, hvorpå min mor og jeg nåede frem til et ret godt resultat til sidst! 😊 Vi troede ellers det var en fiasko først, fordi laver man den i rugbrødsform, så er det umuligt, at “kernen” får nok uden at det ydre er heeeelt afbrandt. Men laves de som små flade brød, så bliver de så gode! Dog skal de lige have lov at køle ned først, da de stadig kan være lidt klæbrig, lige når de kommer ud af ovnen😅

Og på forhånd vil jeg advare om, at massen med svesker ikke ligefrem dufter godt🤣!!

IMG_4480

Opskrift:

Dagens forinden skal to portioner sættes i blød.

Portion 1:

125 g økologisk hørfrø
125 g økologisk boghvedekerner
125 g økologisk solsikkekerner
125 g økologisk græskarkerner
125 g økologisk sesamfrø
(Sættes i blød i 6½ dl vand dagens forinden)

 

Portion 2:

125 g økologisk svesker
150 g økologisk quinoa
(Sættes i blød i 6 ½ dl vand dagen foruden)

Dagen efter hvor brødet skal laves, så skal denne masse blendes inden den sammensættes med portion 1 og 3

 

Portion 3 (Skal ikke forberedes dagen forinden)
250 g økologisk brunt rismel
150 g økologisk hirseflager
4 spsk. FiberFin
4 spsk. økologisk rapsolie
3 tsk. salt
2 spsk. økologisk bagepulver

Alle 3 portioner blandes sammen i en rørmaskine indtil massen er ensformet. Derefter formes brødene som de ønskes på en bageplade. Mine er ca 2 cm høje og 6×12 i mål.

Bages i ovenen på almen ovn på 160 grader i 1t og 40 min. (Ja, det lyder helt sindsygt længe, men vi havde første portion ude hver 10 min for at finde ud af, hvornår de havde nok, og de blev ved at være klæbrige indeni. Anden portion fik så 1t og 40 min i streg og var så godkendt)

Velbekomme😍

Relaterede indlæg