Mad

Rodfrugtchips

11. oktober 2016

Efteråret er for alvor skudt i gang nu, så rodfrugterne er igen at finde nærmest fast herhjemme igen!

I lørdags eksperimenterede jeg med rodfrugtchips, som jeg serverede til rodfrugtfritter, røde bøffer, figensalat og bearnaisesauce! Min ven godkendte det i den grad – især fordi han fik min sunde dadelbrownie til dessert også!😋

Fremgangsmåde:

  • Skral rødbeder, pastinakker, gulerødder og persillerødder.
  •  Jeg brugte min fine skære/snitte maskines tyndeste skiveskærehoved til at lave masse tynde rodfrugtsskiver. Man kan også bruge et rivejerns side til skiver.
  • Kom i foropvarmet ovn på almindelig ovn på 110 grader i 45 minutter, så væsken fordampes fra rodfrugterne.
  • Derefter tages skiverne ud, og der kommes lidt olie på dem (bestemt ikke svømmes deri) Samt lidt groft salt.
  • Skiverne kommes retur i ovnen på varmluft på 200 grader i ca 10 minutter. Hold øje med hvornår de begynder at kølle og få mørke kanter, da de der skal ud fra ovnen og er færdige! 😊

img_0053

Velbekomme🍏

Relaterede indlæg