Hvis du i sommervarmen ønsker en let lun sommerret, som ikke er alt for tung, så er dette lige noget for dig😘☀️ Dejlig krydret ret med lækre tigerrejer i en rissalat.
Portion til 2 styks✌️
Start med at lave en marinade, som tigerrejerne skal trække i (minimum en halv time). Laves på:
- 0,75 dl olie
- 1,5 tsk paprika
- 1,5 tsk karry
- 1 tsk salt
Jeg købte en pose tigerrejser på 300g fra frost (forkogte). Disse tigerrejer vendes rundt i marinaden og efter at have trukket, så skal de i foropvarmet ovn ca 20-23 minutter på 200 grader.
Imens sættes risene til at koge som anvist på pakken (ca 20 min) sammen med gurkemeje:
- 4 dl ris
- 1,5 tsk gurkemeje
Dernæst forberedes dét som skal vendes i risene, når de er færdige:
- 1 stor rød peberfrugt
- 1 bundt friske grønne asparges
- 1 lille dåse ananas (og saften derfra)
- 1,5 fed presset hvidløg
- 2 tsk sød chilidressing
- 1 tsk chilipulver
- 0,5 tsk gurkemeje
- 0,5 tsk karry
- 0,5 tsk salt
Ovenstående vendes i risene, når de er færdige, så det bliver til en lækker rissalat. Serveres på tallerken med rejerne ovenpå og ved lyst koriander🌿.
Kan også bruges i mindre anretninger til forret👌 og hvis du vil undgå ris, så kan du erstatte med blomkålsris, det har jeg også prøvet med succes.
Passer rigtig godt til hvidvin på en sommeraften på terrassen eller altanen😉