Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/amfalch.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600
Reje/rissalat – AM Falch
Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/amfalch.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600
Mad

Reje/rissalat

9. juli 2018

Hvis du i sommervarmen ønsker en let lun sommerret, som ikke er alt for tung, så er dette lige noget for dig😘☀️ Dejlig krydret ret med lækre tigerrejer i en rissalat.

Portion til 2 styks✌️

EDEFDF64-8C85-4123-9BE9-4BDFF006FAB3

Start med at lave en marinade, som tigerrejerne skal trække i (minimum en halv time). Laves på:

  • 0,75 dl olie
  • 1,5 tsk paprika
  • 1,5 tsk karry
  • 1 tsk salt

Jeg købte en pose tigerrejser på 300g fra frost (forkogte). Disse tigerrejer vendes rundt i marinaden og efter at have trukket, så skal de i foropvarmet ovn ca 20-23 minutter på 200 grader.

Imens sættes risene til at koge som anvist på pakken (ca 20 min) sammen med gurkemeje:

  • 4 dl ris
  • 1,5 tsk gurkemeje

Dernæst forberedes dét som skal vendes i risene, når de er færdige:

  • 1 stor rød peberfrugt
  • 1 bundt friske grønne asparges
  • 1 lille dåse ananas (og saften derfra)
  • 1,5 fed presset hvidløg
  • 2 tsk sød chilidressing
  • 1 tsk chilipulver
  • 0,5 tsk gurkemeje
  • 0,5 tsk karry
  • 0,5 tsk salt

Ovenstående vendes i risene, når de er færdige, så det bliver til en lækker rissalat. Serveres på tallerken med rejerne ovenpå og ved lyst koriander🌿.

Kan også bruges i mindre anretninger til forret👌 og hvis du vil undgå ris, så kan du erstatte med blomkålsris, det har jeg også prøvet med succes.

Passer rigtig godt til hvidvin på en sommeraften på terrassen eller altanen😉

Relaterede indlæg