Mad

Mørk chokolade og frugt

6. april 2016

Jeg har valgt at kombinere disse to i dag; se det som to for éns pris! 😉 Jeg har kombineret dem, fordi jeg synes, at de er fantastiske sammen som topping på din morgenmad, så du får en så god en start på dagen som muligt! Disse to banditter er fyldt med så mange gode godter til din krop, at det næsten lyder som en røver historie! Hvem vil ikke give mig ret i, at disse to er gode for sjælen? De smager jo fantastiske! Men det er faktisk også bevist, at chokolades kakao rent faktisk giver en afstressende effekt på krop og sind via dannelse af serotonin! Så vær ikke bange for chokoladen, du skal bare huske det skal være den mørke (+70%). Chokoladen gavner også indenfor en lang række af sygdomme og meget mere, som jeg vil fortælle mere om nedenfor!

Frugten er fantastisk at starte dagen ud med, da den stabilisere dit blodsukker, så du kan køre afsted på arbejde/i skolen uden at blive fristet på vejen ved tankens tilbudsskilt med kaffe og kage on the go! Samt du kan modstå morgenbassen, som kigger på dig i kantinen. Når blodsukkeret er stabilt, så er dit energiniveau stabilt og du har ikke lyst til at springe på en masse sukkerindholdigt! Sørg derfor for at holde dit blodsukker stabilt resten af dagen også, så det ikke dykker op og ned! Frugten har som de fleste ved også mange dejlige C-vitaminer i sig, så selvom der er frugtsukker i en frugt, så ser jeg ikke en grund til at undgå frugten. Hører mange undgår frugten i deres dagligdag, da der jo er sukker i, som de siger. Men det er naturligt frugtsukker, som er god for mange ting, som fx nævnte blodsukker! Så spis nu bare dejlig frugt! 🙂 Selvfølgelig med måde! Jeg anbefaler mine klienter 2:6 frugt og 4:6 grønt.

Chokoladens magi inden for sygdomsverdenen
Chokolade er fyldt med antioxidanter, som beskytter mod en række sygdomme. Der kan nævnes, at den forebygger mod nogle kræftformer og beskytter mod hjerte-kar-sygdomme. Chokoladen kan sænke forhøjet blodtryk, samt skubbe immunforsvaret i den rigtige retning. I forhold til træning er chokolade også gavnlig, da den indeholder magnesium, som har betydning for muskelopbygning og energiproduktionen under motion. Chokoladen sætter også gang i stofskiftet, så man kan forbrænde en masse lækre kalorier under sin motionsform.

Håber vi nu er enige om, at chokolade og frugt er fantastiske! Især at starte dagen ud med! Personligt synes jeg også, at hvis man allerede har fået noget sødt fra morgenstunden af, så hunger man ikke efter det resten af dagen, som jeg fx gør, hvis jeg har fået æg og rugbrød eller lignende. Min krop skriger efter noget sødt og lækkert at starte dagen ud med, så er den tilfredsstillet; så skriger den faktisk ikke igen. Måske kun lidt om aftenen på sofaen. Men så få en lille sund snack som på billedet: frugt med smeltet chokolade omkring. Det er meget bedre end slik 😉

Relaterede indlæg