Normalt når man laver hjemmelavet pizza, så bliver der ofte bare smurt noget ketchup eller noget tomatsauce på pizzabundene. Hvilket der jo ikke er mange grøntsager gemt i – men en rigtig god måde at få nogle grøntsager ind i sin pizza uden at de skal dominere selve toppingen, det er ved at lave en grøntsagstomatsauce.
Ingredienser:
- 4 store tomater (snittes i tern)
- 5 store gulerødder (skraldet og snittet i helt fine skiver)
- 1 stik blegselleri
- 400 gram championer i skriver
- 1/2 stor squash (eller en hel lille)
- 1 løg (i fine tern)
- 3 fed hvidløg (i fine tern)
Fremgangsmåde:
- Kog det hele op i en gryde uden væske. Der kommer meget væske fra grønsagerne.
- Når grønsagerne er møre, så sies væsken fra, før grøntsagerne kommes ovenpå pizzabunden.
Grøntsagsmassen fordeles jævnt på pizzabunden.
Af topping kan bruges alverdens – kun fantasien sætter grænser. Jeg fryser altid små kødrester ned, og så tager jeg dem op og bruger til pizza i mit forsøg på at stoppe madspild.
Jeg topper faktisk altid med cheaderost – hvilket jeg synes, er alt for lækkert!😍👌🏼
Slutligt topper jeg altid med frisk spinat eller rucola og fedtfattig dressing👌🏼 Velbekomme!