Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/amfalch.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600
Laktosefri blåbær oreo cheesecake – AM Falch
Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/amfalch.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600
Mad

Laktosefri blåbær oreo cheesecake

21. april 2018
033E8A62-C717-40D6-965F-DDAA734A2C7D

Flere har prikket til mig og bedt mig komme i gang med at få denne lækkerhed af en cheesecake på bloggen🍰😅 Så nu må jeg jo hellere lige tage mig sammen🙈🤗

Den er ret simpel at lave i forhold til min nytårscheesecake, så skal du hurtigt have lavet en cheesecake, så kan denne klart anbefales👏🏻

51681D07-7601-4BB9-865D-1ED4EE676E0C

INGRIDIENSER:

Bund:

  • 8 stk. digestive kiks
  • 5 oreo kiks
  • 11 spsk. smeltet smør (mine spiseskeer er meget flade)

Fyld:

  • 1 stk. past. æggeblomme i bæger
  • 2 spsk. stevia (rød pose)
  • 1,5 tsk. vaniljesukker
  • 200 g. Laktosefri friskost (Arla)
  • 200 ml cuisine soya (soya piskefløde)
  • 1 spsk. citronsaft
  • 3 stk. husblas
  • 450 g økologiske frostne blåbær (2 poser)

Pynt:

  • 200 g. friske blåbær
  • Resten af oreo posen

Fremgangsmåde:

  1. bund:
    Start med at knuse dine kiks ved at putte dine kiks i en plastikpose og slå med noget hårdt – jeg brugte en kødhammer😉
  2. Bland dine smuldrede kiks med den smeltede smør. (Kom bare smøren i mikro)
  3. Placer kanten/siden fra din springform (ca 20 cm i diameter) på en tallerken/et fad (uden bunden fra sprog formen, så tallerkenen/fadet fungerer som bund i din springform).
    4. Hæld din blanding med kiks og smør ned i springformen og pres det godt ned og ud i siderne til et jævnt lag.

Cremen:

  1. Start med at Lægge husblas i blød i koldt vand i en skål.
  2. Blåbær sættes i si over vask, så de kan afdryppe for væske.
  3. Pisk æg med sukker og vaniljesukker.
  4. Pisk derefter blåbærerne med – på denne måde bevarer de lidt konsistens.
  5. Tilsæt herefter din friskost ved at røre det forsigtigt rundt.
  6. Pisk din soya piskefløde til en let flødeskum.
  7. Bland den sammen med din flødeostblanding
  8. Husblassen kommes i en skål sammen med citronsaftrn og kommes i mikro i små 30 sek. eller indtil det er smeltet.
  9. Tag 2 spsk. af friskost-blandingen og put den over i din husblasblanding. Rør det godt ud, så du ikke har klumper. Tilsæt yderligere 2 spsk og hæld til sidst det hele godt sammen.
  10. Når du har en ensartet blanding, så hælder du den ovenpå din kiksebund.
  11. Sæt kagen på køl natten over.

Servering:

  1. Tag de øvrige oreo og knus som tidligere (på nær 5 styks til øverst pynt)
  2. Fordel de knuste oreos på hele toppen.
  3. Fordel alle blåbærene.
  4. Knæk de 5 oreos i halve/kvarte og læg øverst.

Klar til servering🍰🤗❤️

 

3EA0E63C-852E-453C-9512-3C65688BA49E

Relaterede indlæg