Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/amfalch.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600
Laktosefri champagne cheesecake – AM Falch
Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/amfalch.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600
Mad

Laktosefri champagne cheesecake

7. april 2018

Det er snart min fødselsdag, så jeg har stærke overvejelser om at lave en eller anden vild og lækker kage😍 Så tænker lige tilbage på min nytårskage: champagne cheesecake🍰 Og den kom faktisk aldrig på bloggen – så det gør den i dag nu😉 OBS: den skal laves dagen før servering👌🏼

DA86FBD3-5BBD-48E6-BFE5-1DF7DFC3D847

(Alle mine laktosefrie produkter er fra Arlas laktosefrie sortiment – kan købes i nærmest alle butikker)

LAG 1 – Chokolade bund:

Ingredienser:

  • 1 bæger pasteuriserede æggehvide (1,25)
  • 1 bæger pasteuriserede æggeblomme (1,25)
  • 125 g sukker
  • 3/4 dl laktosefri mælk
  • 90 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 150 g 60% mørk chokolade
  • 100 g knuste Digestive kiks

Fremgangsmåde:

  1. Pisk æggehvide/blomme og sukker sammen til det er lyst og luftigt.
  2. Tilsæt den laktosefrie mælk.
  3. Bland i en anden skål mel og bagepulver sammen og vend det i skålen med æggeblandingen.
  4. Smelt smør og chokolade i en gryde og vend det sammen med de knuste kiks i skålen med dejen.
  5. Beklæd bunden af en springform (ca. 20 cm i diameter) med bagepapir, og hæld dejen i formen og bag den midt i ovnen. (Bunden må hellere være en anelse underbagt end helt bagt)
  6. Lad kagen køle let af før den tages ud af formen og lad den køle helt af på en bagerist.
  7. Vask springformen og beklæd siderne med tyndt plastik eller film.
  8. Kom chokoladebunden tilbage i springformen

LAG 2 – Citron/vanilje fromage:

Ingredienser:

  • 3 blade husblas
  • 200 g laktosefri flødeost
  • 2,5 æggeblommer (to bæger)
  • 200 g laktosefri cremefraise
  • 1 tsk ren vanilje
  • 1 tsk fintrevet økologisk citronskal
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 2,5 æggerhvider (to bæger)
  • 50 g flormelis

Fremgangsmåde:

  1. Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min.
  2. Rør flødeosten sammen med æggeblommer, cremefraiche, vanilje, citronskal og -saft.
  3. Træk husblassen op af vandet med det vand som hænger ved og smelt den i vandbad.
  4. Rør husblassen med lidt af flødeostblandingen og vend den i resten.
  5. Pisk hviderne stive, tilsæt flormelis og pisk i yderligere ca. 2 min.
  6. Vend de stiftpiskede hvider i flødeostblandingen.
  7. Hæld fromagen over chokoladebunden og stil den tildækket i køleskabet i ca. 1-2 time(r). Det er vigtigt at den hvide fromage har sat sig inden blåbærfromagen hældes over.

LAG 3 – Blåbær/champagne fromage: 

Ingredienser:

  • 3 blade husblas
  • 250 g frosne økologiske blåbær (lægges i blød i Champagne et par timer forinden)
  • 85 g sukker
  • 1 1/4 champagne
  • 1 tsk fintrevet økologisk citronskal
  • 200 g laktosefri flødeost
  •  2 dl laktosefri piskefløde

Fremgangsmåde:

  1. Læg de økologiske blåbær i blød i champagne et par timer forinden.
  2. Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min.
  3. Bring blåbær, sukker, citronskal og champagne i kog i en gryde. Kog det i ca. 5 min.
  4. Stavblend bærblandingen til en jævn blanding og lad den køle af.
  5. Rør den laktosefrie flødeost godt sammen med bærrene.
  6. Pisk fløden let og vend den sammen med bærblandingen.
  7. Træk husblassen op af vandet med det vand som hænger ved og smelt den i vandbad.
  8. Rør husblassen med lidt af flødeosteblandingen og vend den i resten.
  9. Hæld blåbærfromagen over vaniljefromagen og stil den færdige kage tildækket i køleskabet i mindst 3 timer. Gerne natten over.

LAG 4” – Topping:

  • Jordbær – i halve
  • Granatæblekerner
  • Spiselig guldglimmer
  • Evt stjernekastere ved servering🌟

5BBB48B4-5BE3-4275-B43B-3A831E0EFF03

Velbekomme😍

Relaterede indlæg