Mad

Kalorie- og pengebesparende festival

28. juli 2016

Jeg skal til Smukfest – skal du?

Jeg har fået mit partout armbånd, fordi jeg har arbejdet frivilligt, hvilket jeg er glad for, at jeg har valgt, da det er dét, som holder festivalen kørende! Generelt holder frivilligt arbejde rigtig mange ting kørende! Hvis ingen ville arbejde frivilligt, så var der ingen Skanderborg festival, og sådan er det bare! Jeg gør det ikke bare for at få et armbånd “gratis”. Jeg arbejder før festivalen, hvilket gør, at jeg skal arbejde dobbelt så meget, som dem der arbejder under festivalen. Derfor har jeg arbejdet 42 timer fordelt på fem dage op til festivalen. Hvis jeg arbejdede så mange timer på min egen arbejdsplads, så ville jeg da tjene meget mere, end hvad et armbånd er værd, og så kunne jeg da sagtens købe det for nogen af de penge. Men det er ikke dér den ligger, det er for at gøre noget godt for festivalen, støtte op, prøve at arbejde med nye mennesker, få nye bekendtskaber og en fed oplevelse. Hvilket var nogle oplevelser, som jeg fik indfriet! Der var super godt sammenhold på tværs af aldersgrupperne, det var som om, at alderen slet ikke var et reelt tal denne uge! Deltagerne på mit skiltehold var lige fra et par måneder og kunne være mit eget barn til damer, som kunne være min bedstemor. Det var så super hyggeligt!

I morgen skal jeg møde en del andre fra de andre ugers skiltehold – jeg tager afsted med en pige, som jeg snakkede godt med i slutningen af min frivillige uge. Det må siges at udfordre tryghedszonen, at tage et stort arrangement, hvor man kun kender en ved fornavn og resten overhovedet ikke. Men jeg glæder mig – det handler om at møde nye mennesker! Man ved aldrig, hvor guldet er gemt 😉
Jeg skal afsted under selve festivalen med to veninder her fra Aalborg, hvor den ene også er fra min hjemby, som ligger tæt på Skanderborg, hvor festivalen foregår. Vi er alle tre piger meget bevidste om, at denne festival ikke skal give os tre kilo ekstra på vægtkontoen og et kæmpe underskud på hævekontoen. Derfor ønsker vi en kalorie og pengebesparende festival. Derfor er der her et forslag til en indkøbsliste på mad, som du kan tage med til festivalen.

IMG_8674

MADIDÈER

Morgenmad:
Nem og god havregrød

 • Et plastikglas, en plastikske
 • 1,5 dl finvalsede havregryn
 • 1 lille håndfuld mandler
 • Mandel/havre/cacao eller anden laktosefri drik hældes over (Kan holde sig nogle dage udenfor køl – jeg bruger dem fra Naturli’)
 • Et stykke frugt on the side (Banan tæller for to frugter)

Synes du, at det er noget bøvl at sidde med i teltet, og gerne bare vil have “tørre” ting, så tag dig en havrekage:

Havrekage til to portioner:

 • 3 dl havregryn
 • 2 dl kokosmælk
 • 2 bæger æggehvider (=3 styks)
 • 1 spsk sukrin gold
 • 1 håndfuld hakkede mandler
 • 200 gram bær eller banan.
 • Blend de fire første ting sammen, vend så de hakkede mandler og frugten rundt i massen.
 • Kommes i en forvarmet ovn på 180 grader i 30 minutter. (Afhænger lidt af formens størrelse, da en tykkere “dej” skal have længere end en tynd. Afprøv dig frem ;).

En morgenstarter som ikke er de klamme sukker-shots med den ene eller den anden smag. Vi har afholdt en konkurrence i, hvem der laver den bedste snaps! 😉 Og vi tænker selvfølgelig, at den skal være mere kaloriefattig end de sukker-shots, som kan købes!

Jeg har lavet en blommesnaps:

 • 1 lille flaske Aalborg Akvavit
 • 6 meget modne og saftige røde blommer
 • 7 spsk sukrin gold
 • Lad det trække i 6 uger et mørkt sted før blommerne sies fra. (Du kan nok ikke nå det i år så desværre!)

Nu når vi snakker om alkohol, så i stedet for alt for mange øller og sukkervand, så tager vi med til at blande lidt kalorielette drinks op!

 • Vodka
 • Danskvand
 • Fun One (1 kalorie pr glas)

Det kan ikke anbefales at drikke alkohol, da det sænker din forbrænding! Men personligt giver jeg mig selv lov denne uge, selvom jeg ikke så ofte drikker længere. Men jeg vil stadig gerne drikke med måde 🙂

Middagsmad

(Eller aftensmad hvis du ikke er inde på festpladsen dér)

Håndmadder

 • Plastiktallerken, plastikkniv
 • Fuldkornsrugbrød i skiver
 • Makrel
 • Torskerogn
 • Leverpostej på dåse
 • Tomater
 • Agurk

Mellemmåltider

 • Skrællede gulerødder i en pose med vand
 • Agurk
 • Tomater
 • Erstatningsbarer, fx dem fra Easis.

Eller lav dine egne barer. Fx mine kokosbarer:

IMG_8686

Ingredienser til kokosbarer (10 styks)

 • 4 spsk kokosolie
 • 2 spsk ahornsirup
 • ½ dåse (200g) kokosmælk (14-16% fedt)
 • 4 dl finvalsede havregryn
 • 140 gram tørret abrikoser
 • 40 gram 85% mørk chokolade
 • 2 dl mandler
 • Evt yderligere 60 gram mørk chokolade til at toppe med, hvis du ønsker dette.

IMG_8678

Fremgangsmåde

 • Smelt kokosolien, ahornsirup og kokosmælk i en gryde.
 • Tilsæt havregrynene og giv et opkog så der kommer en grød-masse.
 • Tag gryden af blusset og tilsæt resten. (Chokoladen smelter ind i massen)
 • Kom i forvarmet ovn 25-30 minutter på 180 grader
 • Lad den køle af, trække i køleskabet et halvt døgns tid. Tilsæt så chokoladetoppingen, hvis du ønsker dette.

IMG_8682

Ellers er der kun at sige tilbage: Nyd festivalen, pas på hinanden og hør noget lækkert musik 🙂

Relaterede indlæg