Kræftpårørende

Kære kræft (1/7)

23. oktober 2017

Det er i dag mandag i knæk cancer ugen. Dagen i dag var ironisk nok dagen, hvor vi fik beskeden, at en af mine nærmeste familiemedlemmer har kræft. Det er nu et år siden. Jeg har haft et helt år til at vende mig til det. Men man vender sig aldrig til tanken om, at en sygdom kan komme ind at stjæle en man elsker, før man synes, at tiden er til det.

Jeg vil ikke komme nærmere ind på selve sygdomsforløbet, da personen er mere privat end mig, så jeg vil lade personen fortælle, hvad personen selv synes, at folk skal vide. Men jeg vil bruge ugen til at fortælle om, hvilke følelser og tanker som går gennem én, når man står som pårørende til en kræftramt. I hvert fald hvad der går gennem mig. Jeg har til tider rigtigt svært ved at åbne op og fortælle om mine følelser, mest af alt fordi jeg altid helst vil fremstå stærk. Jeg er derfor begyndt at skrive digte. Digte til kræften som jeg ikke kan kommunikere med. Men ved at skrive digte føler jeg, at jeg kan komme ud med mine følelser. Dette digt er mit første, som jeg skrev til kræften:

Jeg vil i resten af uge 43 hver dag åbne op for et tema omkring det at være pårørende til en kræftramt. Jeg håber, at du vil følge med, hvis du står i en situation som mig, eller hvis du blot kender en som gør. Jeg kan nemlig afsløre, at på onsdag kommer jeg med råd til, hvis du er venner eller øvrig familie til en kræftramt, hvad du så bør gøre, hvis du vil være der for den pårørende. Det er nemlig ikke altid kun svært for den ramte. Det er meget fysisk og psykisk hårdt for den ramte, men de pårørende går gennem en meget svær tid psykisk, hvilket til tider kan blive helt fysisk med ondt i maven osv.

Jeg vil opfordre andre pårørende til at dele deres historier også. Jeg vil gerne vide, hvad der hjælper for jer? Hvordan bevarer i jer selv i dette forløb? Lad os stå sammen. Fortæl gerne din historie og hashtag dit opslag med #kræftpårørende – så kigger jeg meget gerne med! 🙂

Lad os stå sammen denne uge!

Relaterede indlæg