Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/amfalch.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600
Jule cheesecakeūüéĄ – AM Falch
Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/amfalch.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600
Mad

Jule cheesecakeūüéĄ

23. december 2018

Denne cheesecake skabte stor succes til en julefrokost, jeg afholdte i starten af decemberūüéĄ Den er helt uden laktose, s√• den kan anbefales til laktoseintolerante ligesom migūü§™.

IngredienserūüĎáūüŹľ

Bund: 

  • 100 g naturli‚Äô √łkologisk sm√łrbar blok
  • ¬Ĺ tsk. kanel
  • ¬Ĺ tsk. st√łdt ingef√¶r
  • 175 g Digestive-kiks

Fromage: 

  • 4 blade husblas
  • 75 g sukker
  • 2 pasteuriserede √¶g
  • 200 g laktosefri fl√łdeost fra Arla
  • 1 uspr√łjtet appelsin (revet skal derfra)
  • 2 spsk. appelsinsaft
  • 3 dl Arla laktosefri piskefl√łde

Gelé:

  • 5 blade husblas
  • 500 g ¬†kirseb√¶rsauce uden kirseb√¶r (en karton)

Pynt:

  • Hakkede smuldrede mandler (kan k√łbes s√•dan)
  • Spiseligt guldglimmer‚ú®

S√•dan g√łr duūüĎáūüŹľ

  1. Smelt sm√łrret i mikroen (eller i en gryde). Kom krydderier i den smeltet sm√łr, og¬†smuldr kiksene ned i kryddersm√łrret. For at f√• s√• fintmalede kiksestykkee som muligt, s√• kom dem i dobbelt plastikposer og sl√• med en kagerulle.
  2. Fjern bunden af en springform, der¬†har en diameter p√• ca. 20 cm og stil kanten p√• den serveringstallerken, du √łnsker. Mas kiksemassen i et j√¶vn lag til bunden.
  3. L√¶g husblassen i koldt vand i¬†ca. 10 minutter. Pisk imens sukker og¬†√¶g luftige og hvide. Vend derefter forsigtigt den laktosefri fl√łdeost i √¶ggeblandingen. Tils√¶t fintrevet appelsinskalūüćä.
  4. Tag husblassen op¬†af det kolde vand, pres det meste vand ud og smelt i mikro.¬†Afk√łl husblassen med din pressede appelsinsaft.
  5. Pisk fl√łden stiv.
  6. H√¶ld den flydende husblas i¬†√¶ggeblandingen, kom fom f√łrst lidt af √¶ggeblandingen i sk√•len med husblas og vend s√• det hele i sk√•len med √¶ggeblandingen (for at undg√• at det skiller).
  7. Vend fl√łdeskummet i.
  8. H√¶ld fromagen¬†over kiksebunden, og stil formen i k√łleskab i minimum en time.¬†Lav imens gel√©en.
  9. L√¶g husblassen i bl√łd i ca. 10¬†minutter¬†i koldt vand. Kog kirseb√¶rsaucen op og smelt husblas heri. Lad gel√©en k√łle ned – men den m√• heller ikke blive for stiv.
  10. Tag cheesecaken ud af k√łleskabet og h√¶ld forsigtigt gel√©en over ostecremen. S√¶t p√• k√łl natten over.
  11. F√łr servering pyntes cheesecaken med de hakkede smuldrede mandler og guldglimmer‚ú®

Velbekommeūüćį

Relaterede indlæg