Denne cheesecake skabte stor succes til en julefrokost, jeg afholdte i starten af december🎄 Den er helt uden laktose, så den kan anbefales til laktoseintolerante ligesom mig🤪.
Ingredienser👇🏼
Bund:
- 100 g naturli’ økologisk smørbar blok
- ½ tsk. kanel
- ½ tsk. stødt ingefær
- 175 g Digestive-kiks
Fromage:
- 4 blade husblas
- 75 g sukker
- 2 pasteuriserede æg
- 200 g laktosefri flødeost fra Arla
- 1 usprøjtet appelsin (revet skal derfra)
- 2 spsk. appelsinsaft
- 3 dl Arla laktosefri piskefløde
Gelé:
- 5 blade husblas
- 500 g kirsebærsauce uden kirsebær (en karton)
Pynt:
- Hakkede smuldrede mandler (kan købes sådan)
- Spiseligt guldglimmer✨
Sådan gør du👇🏼
- Smelt smørret i mikroen (eller i en gryde). Kom krydderier i den smeltet smør, og smuldr kiksene ned i kryddersmørret. For at få så fintmalede kiksestykkee som muligt, så kom dem i dobbelt plastikposer og slå med en kagerulle.
- Fjern bunden af en springform, der har en diameter på ca. 20 cm og stil kanten på den serveringstallerken, du ønsker. Mas kiksemassen i et jævn lag til bunden.
- Læg husblassen i koldt vand i ca. 10 minutter. Pisk imens sukker og æg luftige og hvide. Vend derefter forsigtigt den laktosefri flødeost i æggeblandingen. Tilsæt fintrevet appelsinskal🍊.
- Tag husblassen op af det kolde vand, pres det meste vand ud og smelt i mikro. Afkøl husblassen med din pressede appelsinsaft.
- Pisk fløden stiv.
- Hæld den flydende husblas i æggeblandingen, kom fom først lidt af æggeblandingen i skålen med husblas og vend så det hele i skålen med æggeblandingen (for at undgå at det skiller).
- Vend flødeskummet i.
- Hæld fromagen over kiksebunden, og stil formen i køleskab i minimum en time. Lav imens geléen.
- Læg husblassen i blød i ca. 10 minutter i koldt vand. Kog kirsebærsaucen op og smelt husblas heri. Lad geléen køle ned – men den må heller ikke blive for stiv.
- Tag cheesecaken ud af køleskabet og hæld forsigtigt geléen over ostecremen. Sæt på køl natten over.
- Før servering pyntes cheesecaken med de hakkede smuldrede mandler og guldglimmer✨
Velbekomme🍰