Min far laver de aller bedste fastelavnsboller og de tager virkelig ikke ret lang tid at lave! De er nemme og man slipper for at lave cremen selv🙈
Ingredienser til bolledejen:
- 500 g hvedemel
- 200 g smør
- 75 g gær
- 50 g sukker
- 1 tsk salt
- 1 æg (plus æg til pensling)
- 2 dl mælk
Fyld:
- Vanilje budding (laves som det står på pakken) Vi bruger Dr. Oetker
- hindbær marmelade
Topping:
- Hvid glassur lavet på flourmelis og vand
- Spiseligt guldglimmer
Fremgangsmåde:
- Mælk lunes og kommes i skål (væk fra blus)
- Gæren smuldres og oplæses deri.
- Resten kommes i og ældres til en ensartet masse. (Hvis rørmaskine bruges bliver dejen mere gummi-agtig, men det færdige resultat efter bagning er det samme).
- Dejen rulles ud og skæres i firkanter (se billede for neden)
- Budding og marmelade kommes i
- ”Pakken” lukkes til en bolle
- Penslet med æg
- Bages på 220 grader på almen ovn i 12 minutter
Velbekomme og glædelig fastelavn❤️