Mad

Fastelavnsboller

3. februar 2018

Min far laver de aller bedste fastelavnsboller og de tager virkelig ikke ret lang tid at lave! De er nemme og man slipper for at lave cremen selv🙈

E9B7862E-09CC-43FE-93A3-45BAAE77951C

Ingredienser til bolledejen:

  • 500 g hvedemel
  • 200 g smør
  • 75 g gær
  • 50 g sukker
  • 1 tsk salt
  • 1 æg (plus æg til pensling)
  • 2 dl mælk

Fyld:

  • Vanilje budding (laves som det står på pakken) Vi bruger Dr. Oetker
  • hindbær marmelade

Topping:

  • Hvid glassur lavet på flourmelis og vand
  • Spiseligt guldglimmer

Fremgangsmåde:

  • Mælk lunes og kommes i skål (væk fra blus)
  • Gæren smuldres og oplæses deri.
  • Resten kommes i og ældres til en ensartet masse. (Hvis rørmaskine bruges bliver dejen mere gummi-agtig, men det færdige resultat efter bagning er det samme).
  • Dejen rulles ud og skæres i firkanter (se billede for neden)
  • Budding og marmelade kommes i
  • ”Pakken” lukkes til en bolle
  • Penslet med æg
  • Bages på 220 grader på almen ovn i 12 minutter

E5FD7BDE-9382-40EF-AB15-33390106A570

Velbekomme og glædelig fastelavn❤️

 

 

Relaterede indlæg