Motivation

Dit livs lagkage!

23. oktober 2016

Ja, jeg er et madøre! Så hvorfor ikke sammenligne livet med en lagkage! Det er nogen gange nemmere at sætte ting i perspektiv. Hvis man forestiller sig mindre ting, som man kan forholde sig til, og så bagefter skalerer det op i størrelse.

Hvad det så er, at jeg prøver at sige med livets lagkage?

Jo, ser du; tager man en lagkage, så består den af flere lag. Nogen af lagene er du helt vilde med, og du vil på ingen måde ændre derpå. Nogen lag er bestemt ikke din favorit, og kunne du få lov til at bytte med sidemandens lag, som ser meget bedre ud end dit eget, så vil du meget gerne det. Nogen lag er egentligt gode nok, men du havde ønsket, at udfordringen var blevet taget op under tilberedningen, da der mangler nogen justeringer for, at du er helt tilfreds med smagen. Sådan kan man også sige om livet. Prøv lige at sidde lidt for dig selv og prøv at placere dit liv ind i disse lag; kan du genkende nogen af lagene?

Tænk gerne tankerne lidt til ende før du læser videre.

Jeg kan lige så godt selv indrømme, at jeg bestemt kender disse lag! Mit liv er bestemt ikke perfekt, der er mange ting, som jeg ville ønske var anderledes, før jeg tænker, at mit liv er, som jeg drømmer om. Sådan tror jeg mange kender det. Men vigtigst af alt er, at du nogen gange prøver at se disse lag i en hel lagkage. Altså ser forskellige vinkler i en helhed i forhold til hele dit liv. Lægger du for meget energi i et enkelt lag, så kommer hele lagkagen pludselig til at smage dårligt, fordi du ligger KUN mærke til smagen i det ene lag. Eller du kigger måske kun på sidemandens lagkage, imens du spiser din egen, så du smager slet ikke på din egen, før den er væk, blot fordi du har travlt med sidemandens. Den er spist, det er forbi. Kan du følge det visuelle billede, som jeg sætter op?

Personligt set er jeg et meget følsomt menneske. Hvis et lag pludselig slet ikke smager, som jeg havde forventet, så kan jeg føle, at hele min lagkage er en fiasko! Men jeg har virkelig arbejdet på i mange år på, at se mit liv i et større billede; et billede som gør mig mere livsglad, da jeg altid minder mig selv om det gode i livet, husker hvor privilegeret jeg er på mange områder osv.

Jeg siger bestemt ikke, at man skal udelukke sine ”mørke lag” og prøve at glemme/fortrænge alt, som kan give modstand, eller som er hårdt. Fordi bilder man sig selv ind, at man altid skal være glad, og at man ikke må vise følelser osv, så ender man bare med at lukke sig selv mere og mere ind i en stor løgn. I en ”løgn-fælde” som en pølse i et ”løgn-hotdogbrød”. Man føler, man bliver mere og mere kvalt i sin løgn, jo længere man synker ned i det mørke hul. Til sidst er man helt indpakket i sin egen løgn til sig selv, og det hele bryder sammen for en. Simpelthen fordi man har glemt at fokusere på de gode ting OG IKKE MINDST; Man har slet ikke set på dét, som er gået skævt og set på, om man kan gøre noget selv for at ændre på (s)tilstanden.

Du er den eneste, som har ansvar for dit liv; gør du ikke noget, så kan du heller ikke regne med, at nogen andre kommer og samler dig op! Smag på hele din lagkage og smag på hvilke lag, som du er mest glad for. Skriv gerne lige tre ting op, som du er virkelig taknemmelig for i dit liv. Gem dem.

Jeg ser alt i alt mit liv som godt, men nogen lag ser jeg mere lyst på end andre. Jeg har fx mit karrierelag, som jeg er ret stolt af. (Ja, man må gerne være stolt af sig selv, det skal man lære at fortælle sig selv, hvis man vil arbejde med sig selv) Jeg er stolt af, at jeg altid har kæmpet på, når det gælder om at opnå mine drømme. Stolt af at jeg har et kæmpe gå-på-mod. Jeg tog den bachelor, som jeg drømte om, imens tog jeg weekendkurser indenfor andre uddannelser, som jeg startede op selvstændigt med. Jeg tog et job, som i den grad var at overskride nogen grænser, men som jeg knus-elsker dagen i dag! Jeg er startet på en kandidat. Jeg er meget aktiv indenfor iværksættermiljøet, og nyeste skud på stammen er, at jeg er blevet optaget i et talentprogram gennem universitet. Et spændende program om innovation og kreativitet, som jeg elsker at arbejde med.

Når et lag går galt, så prøver jeg nogen gange at hente nogen velkendte styrker ind fra dette karriere-lag, da det er et lag, som er lykkes ret godt. Jeg henter fx styrkerne: styrke, gå-på-mod og stædighed fra dette lag, da det ofte kan bruges i et lag, hvor alt virker til at gå galt. Når jeg henter disse styrker ind i øv-laget, så tager jeg nemlig selv ansvar for dette lag og prøver at forbedre det. JEG GØR DET – FORDI DET ER MIT ANSVAR!

dit_livs_lagkage

Hvilket lag i livet er du stolt af? Kan du nævne et par styrker dérfra?

Lad mig komme med et eksempel fra mit eget liv, hvor jeg har et lag, som mildest talt er lige til at kaste i skraldspanden: kærligheden. Mit lagkagelag som angår kærligheden, det er bestemt ikke let, lækkert og lyserødt. Det er nærmere det lagkagelag der mislykkes, og så prøvede man at redde det med saucekulør, så det totalt-mislykkes. Jeg har til tider været ved at opgive det punkt i livet, når jeg har synes, at det hele har været totalt øv! Tænkt ”det er nok også meget bedre at være alene, så kan du få det, som du vil” eller den ynkelige ”jeg finder bare aldrig nogen, ender alene med 20 hunde, snøft”. Men hver gang jeg har været ynkelig, så river jeg nogen gode energier ind over, som jeg kender fra lag, som jeg er stolt af, og hvor jeg kender fornemmelsen for succes.

Derpå river jeg fx styrken og det at overskride grænser ind fra mit karriere-lag, derpå trækker jeg mig selv op til igen og igen at give kærligheden et forsøg, tage på dates og åbne mig for nye mennesker, selvom det er mislykkes så mange gange forinden. Selvom mine satte veninder siger ”jeg kender ingen så uheldig som dig”. Men mine veninder siger også ”jeg beundre virkelig, at du bliver ved, selvom du har brændt fingrene så mange gange”. Jeg nægter nemlig at give op, jeg vil så gerne finde kærligheden og stifte familie. Familiedrømmen med mand og børn er den største jeg har, så jeg vil kæmpe for den med styrker jeg kender. Jeg bruger min stædighed, når jeg prøver igen og igen, fordi jeg vil have, at det skal lykkes! Møder nye fyrer med gå-på-mod, som var jeg ikke blevet såret og skuffet før.

…Og når det går galt igen IGEN(!!), så har jeg heldigvis et fantastisk lag, som også er fyldt med kærlighed; nemlig fra min familie, især min kære mor, og mine hjerteveninder som spørger ind til mig, bekymre sig og andet der varmer mit hjerte.

Ovenstående er den bedste måde, hvorpå jeg kan forklare, hvordan man kan hente styrker ind fra stærke lagkagelag i dit virkelige univers og bruge i de svage lag, så det med tiden bliver stærkere. Jeg synes, at du skal prøve at give dette et forsøg, selvom det for nogen måske kan virke lidt for visuelt at tænke sådan. Men det er jo slet ikke så visuelt, det handler bare om at finde ud af, hvordan du med succes bruger nogen styrker i nogen henseender, og finde ud af, hvordan du også han bruge dem i anden henseenden, så du kan udvikle dig dér og ikke stå fast. Jeg bruger denne øvelse meget, så jeg kan få mit livs lagkage til at virke tiltrækkende for mig selv, se det hele i et større perspektiv og ikke mindst arbejde med øvelsen til at udvikle mig. Jeg vil ikke stå fast, jeg vil tage ansvar for mig eget liv. Vil du?

AM_Logo1@x2

Relaterede indlæg