Mad

Choko/jordbær drøm

29. april 2017

Jeg har brugt min lørdag på at fejre min fødselsdag sammen med min lille grandfætters 9 års fødselsdag. Jeg har nemlig været så priviligeret at han gerne ville fejre fødselsdag med sådan en gammel grandkusine som mig😉 Og så endda på min kære afdøde morfars 90 års fødselsdag🇩🇰

Fantastisk hyggelig dag med min dejlige familie, hvor menuen bestemt intet fejlede😍

Vi havde inviteret til traditionel brunch med nedenstående lækkerier + mor havde bagt 4(!!!) slags forskellige lækre boller. Hvide fødselsdagsboller, gulerodsboller, spelthorn og hørfrøboller!👏🏼 Og så mini amerikanske pandekager med hjemmelavet havtornsirup!😍

IMG_2652

Vi er en familie med 6 skønne unger, så jeg havde lavet meget børnevenlige frugtspyd – men det var både børn og voksne, som hapsede af dem🍊🍓🍏🍈IMG_2653

Efter selve brunchen var der kaffe og kage, hvor der i hvert fald intet manglede, som billedet nedenfor nok tydeligt viser. Bagerst er min hjemmelavet choko/jordbær drøm, hvor opskriften kommer længere nede. Små mors hjemmelavet gulerodskage med surbær, mazarinkage og vandkringle🍰

IMG_2649

Det kan godt være der ikke er gemt en konditor i mig, da kanterne ikke stod helt skarpt. Men smagen fejlede intet😉👌🏼IMG_2650

OPSKRIFT

Chokoladebundene – ingredienser

  • 150 g sukker (jeg lovede jo ikke, det var en sund kage)
  • 150 smør
  • 1 dl multijuice
  • 2 æg
  • 150 g mel
  • 60 g kakaopulver
  • 1 tsk bagepulver
  • 1,5 tsk vaniljesukker

Fremgangsmåde

  • Pisk smør og sukker luftig
  • pisk æggene i til en luftig masse – ét af gangen
  • Rør de tørre ingredienser sammen og derefter i massen
  • Rør juicen i også
  • Kom dejen i en rund springform
  • Kommes midt i ovnen i 30 minutter på almindelig ovn – 170 grader.
  • Når den er bagt og afkølet skar jeg den midt over med kinesertråd.

 

Jordbærmousse – ingredienser

  • 350g jordbær fra frost
  • 10 styks husblas (en pakke)
  • 125 g flormelis
  • 4 dl soyafløde
  • 1 spsk citronsaft

Fremgangsmåde

  • Stavblend jordbærrene til en pure
  • kom jordbær, citronsaft og flormelis i en gryde og smelt sammen. Lad den køle af.
  • Pisk soyafløden og vend forsigtigt i den kolde jordbær blanding.
  • Kom 10 styks husblas i blød i kold vand
  • hæld vandet fra og smelt husblas over vandbad
  • rør husblas i jordbær blandingen og lad det stå og stivne.

Sammensætning

  • Sæt lagkagen sammen hvor den nederst del af chokoladekagen bliver i springformen, hvor springformens kant kommes på igen.
  • Hæld den stivnede jordbærblanding over (Jeg kom ikke det hele i, havde ca en halv lille glasskår tilbage. Men efter smag og behag)
  • Kom øverste bund på og sæt på køl over natten

Servering

  • Kort før servering laves almindelig chokoladeglassur på flormelis, cacaopulver og vand som kommes på til at holde bær og chokolade på plads
  • Pynten kan være individuel, mem jeg brugte: 9 store jordbær, en pakke hindbær, en pakke blåbær, blå vinduer, 3 snøfler delt i 3 hver og en lille bar Toblerone.

IMG_2651

Både børn, unge og ældre elskede den❤ Velbekomme!

Relaterede indlæg