Mad

Chili

5. april 2016

Jeg har ingen god grund til ikke at have chili som én af de fem udvalgte fødevarer! Chili er en fantastisk smagsgiver til retter, og chilifrugten er i sig selv fyldt med en masse gode ting!
Chilifrugtens nyttigeste funktioner under et vægttab er, at den sætter gang i forbrændingen ved at øge stofskiftet og den nedsætter din appetit. Derfor tilsæt hellere end gerne chili til dine retter, da der så kan komme gang i forbrændingen, og du føler dig hurtigere mæt. Chilifrugten smager jo også mere end godt som smagsgiver til dine retter, personligt bruger jeg chili i nærmest alle gryde/fad retter, hvor jeg kan slippe afsted med at tilsætte den. Ud over disse gavnlige funktioner, så indeholder chilifrugten selvfølgelig også alle de andre gavnlige ting, som de fleste andre frugter også gør; såsom c-vitaminer, antioxidanter. Samt stoffer som foruden de to tidligere nævnte funktioner også beskytter immunforsvaret, betændelsestilstande, kræft og almen sygdomsforløb.

En af mine absolutte favorit retter er chili con carne, så I får her opskriften på, hvordan jeg laver min udgave. Jeg serverer den altid ovenpå enten grøntsagspasta, fuldkornspasta/spaghetti eller hjemme snittede grøntsager fra grønssagsstrimleren. Den grønsagspasta man køber i butikkerne, den indeholder desværre ikke ret mange fuldkorn, men er udelukkende hvid pasta med grønsager tilføjet. Dette gør, at man kommer til at mangle de kostfibre, som jeg skrev om i går. Jeg vil derfor anbefale fuldkornsprodukterne altid, men ikke sådan en hel tallerken med dét, som nogen vil mene, at man skal dosere spaghetti til sin chili con carne. Man kan derfor med fordel strimle enten gulerødder eller squash, som man kan mikse med sit fuldkornsprodukt. Dette er super lækkert og derved får man flere grønsager.

OPSKRIFT PÅ CHILI CON CARNE
250 gram magert hakket oksekød
1 lille frisk chili (½ stor – alt efter hvor stærkt man kan tåle det)
1 løg
2 fed hvidløg
1 dåse chilibønner
1 dåse hakket tomater
10 g mørk chokolade på minimum 80% (1 firkant)
Svits først oksekødet. Som den chilielsker jeg er, så svitser jeg det i chilipulver, salt og peber. Tilsæt så løgene og den friske chili. Derefter de hakkede tomater og den mørke chokolade. Lad simre godt ind. Til sidst tilsæt chilibønnerne; først dér så de ikke bliver for melede. Server ovenpå ønsket tilbehør som er omtalt oven over opskriften.

Relaterede indlæg