Mad

Butternut fritter

12. oktober 2016

Efteråret er koldt og vådt!! MEEEN der er kæmpe fordele indenfor madkategorien! Om sommeren er der masser friske bær, frugter og grønt til skønne kolde salater! Om efteråret/vinteren kommer de lune retter i den grad tilbage! Såsom rodfrugter som jeg lagde på bloggen i går! Men jeg elsker også græskar sorten Butternut! Og man kan så mange ting med den!! Jeg viser i dette blogindlæg, hvordan man udnytter både kødet og kernerne, så kun skallen ryger i skralderen!👅

Butternut fritter:

  • Foropvarm ovnen på 200 grader på almen luft.
  • Imens skærer du græskarets kød i frit-både! (Og gemmer kernerne i et glas)
  • Vend fritterne rundt i en tsk rapsolie, chilipulver og salt.
  • Kom i ovenen på almen luft i 20 minutter.
  • Efter 20 minutter i almen luft skal fritterne have 10 minutter mere i varmluft.
  • Ønsker du fritterne mere sprøde efter de sammenlagte 30 minutter i ovnen, så giv dem lidt længere. Bare hold øje med, at de ikke brænder på.

Sprøde græskarkerner:

  • Imens fritterne er i ovnen, så varm en pande op uden fedtstof.
  • Kør dem rundt på panden med en palet indtil de får farve og begynder at poppe på en popcorn-lignende måde! – PAS PÅ!! De kan poppe højt!😂

img_0125

Velbekomme🍏

…& husk gerne at tagge mine retter med @amfalch!

Relaterede indlæg