Efteråret er koldt og vådt!! MEEEN der er kæmpe fordele indenfor madkategorien! Om sommeren er der masser friske bær, frugter og grønt til skønne kolde salater! Om efteråret/vinteren kommer de lune retter i den grad tilbage! Såsom rodfrugter som jeg lagde på bloggen i går! Men jeg elsker også græskar sorten Butternut! Og man kan så mange ting med den!! Jeg viser i dette blogindlæg, hvordan man udnytter både kødet og kernerne, så kun skallen ryger i skralderen!👅
Butternut fritter:
- Foropvarm ovnen på 200 grader på almen luft.
- Imens skærer du græskarets kød i frit-både! (Og gemmer kernerne i et glas)
- Vend fritterne rundt i en tsk rapsolie, chilipulver og salt.
- Kom i ovenen på almen luft i 20 minutter.
- Efter 20 minutter i almen luft skal fritterne have 10 minutter mere i varmluft.
- Ønsker du fritterne mere sprøde efter de sammenlagte 30 minutter i ovnen, så giv dem lidt længere. Bare hold øje med, at de ikke brænder på.
Sprøde græskarkerner:
- Imens fritterne er i ovnen, så varm en pande op uden fedtstof.
- Kør dem rundt på panden med en palet indtil de får farve og begynder at poppe på en popcorn-lignende måde! – PAS PÅ!! De kan poppe højt!😂
Velbekomme🍏
…& husk gerne at tagge mine retter med @amfalch!