Mad

Chokoladebrownie med squash

28. august 2016

Chokoladebrownie som er en chokoladebombe uden lige🍫 …og som egner sig perfekt til vaniljeis!🍦

Har du også masser squash i din køkkenhave, som du næsten ikke kan nå at bruge? Her er en måde at få brugt lidt af den dejlige grøntsag! Og så endda i en sød velsmagende chokoladebrownie, som hverken indeholder raffineret sukker eller gluten! Personligt blev jeg selv meget positivt overrasket over dette eksperiment!👅

imageTil et lille ildfast fad med ca. 12 brownie firkanter

Kagemassen:

  • 1 squash (ca 200 g)
  • 150 gram smør
  • 150 gram mørk chokolade (+70%)
  • 2 æg
  • 50 g Sukrin Gold
  • 1 dl kokosmel (den helt fintmalet)
  • 25 g sukkerfri kakaopulver (urtekram)
  • 1 tsk vaniljepulver

Kagetopping:

  • 2 dl kokosmel (den hvor det er mini kokosstykker)
  • 100 g smør
  • 60 g Sukrin Gold
  • 3 spsk kakaopulver
  • 1 spsk stærk kaffe
  • 0,5 tsk stødt ægte kanel

Fremgangsmåden:

Kagemassen

  • Skær enderne af din squash og skær i tern.
  • Smelt smør og chokolade i en gryde.
  • Stavblend squashen med æg, sukrin gold, kakao, kokosmel og vanilje.
  • Hæld den smeltet masse oveni og rør sammen med elpisker.
  • Hæld i et lille ildfast fad.
  • I en foropvarmet ovn i 25 minutter på 170 grader.
  • Lad massen køle af derefter.
  • Husk: en brownie vil virke ubagt, men sådan skal den være!

Kagetopping

  • Smelt smør.
  • Når smøret er smeltet tilsæt resten og lad det smelte sammen.
  • Fordelt jævn over den afkølet kage.

Kom kagen i køleskabet nogen timer før servering! Den egner dig bedst kold og sat.

image

Server med vaniljeis og frisk frugt til en dessert eller til eftermiddagskaffen en dag der er gæster på besøg!

Velbekomme😊

AM_Logo1@x2

Relaterede indlæg